Knapperige Brusselse wafel: op elk moment van de dag

Deze lichte, knapperige en goudkleurige wafel is van binnen zacht en mals met een aangenaam krokant korstje. Voor lekkerbekken is hij het onvermijdelijke dessert of vieruurtje geworden dat gegeten wordt bestrooid met poedersuiker, met een laagje slagroom erop, vergezeld van vers fruit, een bolletje ijs of met een laagje heerlijke frambozencoulis of chocolade.

  • De Brusselse wafel volgens Avieta: een unieke knowhow

Op basis van een authentiek recept, zonder kleurstoffen, bewaarmiddelen of palmolie, heeft AVIETA een uniek fabricageproces uitgewerkt dat de beroemde Brusselse wafel zijn onovertroffen afwerking verleent. Om op te warmen in de oven, in een broodrooster of in een wafelijzer, als perfect tussendoortje of smakelijk dessert. AVIETA werkt uitsluitend met zorgvuldig gekozen natuurlijke ingrediënten: tarwemeel, volle eieren, koolzaadolie…

  • Smaken voor alle soorten verbruikers

AVIETA heeft meerdere smaken en afwerkingen uitgewerkt: suiker in verschillende doseringen, natuurlijke vanille, volle tarwe… De Brusselse wafel kan warm, alleen of met een garnituur gegeten worden. Denk bv. aan een bolletje ijs, een chocoladesausje of vruchtencoulis…

  • Formaten, verpakkingen, leveringstoestanden

De standaardwafel van 80 g, 4x6 ruitjes, is de meest courante. Hij is ook verkrijgbaar in de versie 3x5 ruitjes, die enkel verschilt door het grotere ruitjespatroon. Ook verkrijgbaar als miniwafel van 40 g, tot groot genoegen van de kleintjes. Voor de handel worden de Brusselse wafels van AVIETA diepgevroren en verpakt in aangepaste verpakkingen voor de verschillende distributienetten: kleinhandel of foodservice.

  • De Brusselse wafel: een beetje geschiedenis

De geschiedenis leert ons dat de eerste Brusselse wafel bereid werd in 1856, door Maximilien Consael, een hardwerkende, jonge kok die gepassioneerd was door het uitvinden van nieuwe recepten. in het begin bakte hij de wafels in zijn eigen keuken, in het centrum van Brussel. Door wafels uit te delen aan zijn familieleden & vrienden, werd deze lekkernij al snel beroemd in de rest van België. De toeristen en de Belgen werden aangetrokken door de geur van dit heerlijke dessert.

In 1964, kreeg de Brusselse wafel de naam "Belgische wafel", op de wereldtentoonstelling in New-York. Lekkerbekken zijn dol op de Brusselse wafel, vanwege haar lichte textuur, waardoor ze zich onderscheidt van alle andere desserts. Deze wafel, die krokant is aan de buitenkant en zacht binnenin, wordt meestal geserveerd met roomijs, chocolade of andere toppings, naar ieders smaak. U zult er waarschijnlijk niet aan kunnen weerstaan om ervan te proeven van dit traditionele en eenvoudige product.