Knapperige Brusselse wafel: op elk moment van de dag

Deze lichte, knapperige en goudkleurige wafel is van binnen zacht en mals met een aangenaam krokant korstje. Voor lekkerbekken is hij het onvermijdelijke dessert of vieruurtje geworden dat gegeten wordt bestrooid met poedersuiker, met een laagje slagroom erop, vergezeld van vers fruit, een bolletje ijs of met een laagje heerlijke frambozencoulis of chocolade.

  • De Brusselse wafel volgens Avieta: een unieke knowhow

Op basis van een authentiek recept, zonder kleurstoffen, bewaarmiddelen of palmolie, heeft AVIETA een uniek fabricageproces uitgewerkt dat de beroemde Brusselse wafel zijn onovertroffen afwerking verleent. Om op te warmen in de oven, in een broodrooster of in een wafelijzer, als perfect tussendoortje of smakelijk dessert.

AVIETA werkt uitsluitend met zorgvuldig gekozen natuurlijke ingrediënten: tarwemeel, volle eieren, koolzaadolie…

  • Smaken voor alle soorten verbruikers

AVIETA heeft meerdere smaken en afwerkingen uitgewerkt: suiker in verschillende doseringen, natuurlijke vanille, volle tarwe…

De Brusselse wafel kan warm, alleen of met een garnituur gegeten worden. Denk bv. aan een bolletje ijs, een chocoladesausje of vruchtencoulis…

  • Formaten, verpakkingen, leveringstoestanden

De standaardwafel van 80 g, 4x6 ruitjes, is de meest courante. Hij is ook verkrijgbaar in de versie 3x5 ruitjes, die enkel verschilt door het grotere ruitjespatroon.

Ook verkrijgbaar als miniwafel van 40 g, tot groot genoegen van de kleintjes.

Voor de handel worden de Brusselse wafels van AVIETA diepgevroren en verpakt in aangepaste verpakkingen voor de verschillende distributienetten: kleinhandel of foodservice.

  • De Brusselse wafel: een beetje geschiedenis

De Brusselse wafel werd vroeger een "grote wafel" genoemd en was alleen te koop ter gelegenheid van volksfeesten. Sinds de 17e eeuw behoort hij tot het Brusselse gastronomische patrimonium.

Sindsdien wordt hij zowat overal gegeten. Als dessert vinden we hem terug in veel restaurants, tearooms, café-restaurants en eethuisjes, maar ook in badplaatsen, wintersportgebieden en op kermissen...